Kotipiha voi olla rikas lintulajistoltaan – lintukuvafestivaali esittelee lähiluontoa

Matkailu · Terhi Piiroinen

Perinteinen Lintukuvafestivaali järjestetään jälleen kahden vuoden tauon jälkeen Liminganlahden luontokeskuksessa. Lauantaina 23. huhtikuuta vietettävä tapahtuma järjestetään 14. kerran. Teemana on lähiluonto.

– Aina ei tarvitse lähteä kauas kuvaamaan tai havainnoimaan luonnon ihmeitä. Jokaisen kotipihasta tai lähimmästä metsästä tai puistosta löytyy jo rutkasti aihioita! Lähi- ja luontomatkailu on nyt muutenkin nousussa ja tähän positiiviseen ilmiöön myös festivaalin tämänvuotinen teema sopii mainiosti, sanoo tapahtuman ohjelmasisällöstä vastaava erikoissuunnittelija Ulla Matturi Liminganlahden luontokeskuksesta.

Lintuharrastajat pääsevät hyvin alkuun pelkästään seuraamalla kotipihansa tai mökkiympäristönsä lajistoa. BirdLife on listannut sata yleisintä suomalaista lintulajia, joita tutkimalla ja tutustumalla voi päästä harrastuksessa alkuun.