Redditin ketju paljastaa Instagram-mokia – taustalla piilee tärkeä viesti

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Ennen valokuvaus tarkoitti erilaisten tilanteiden, ihmisten ja asioiden kuvaamista siten, että paperille ikuistettiin kameran linssin kautta ikuistettu hetki. Nykyään valokuvaus tarkoittaa yhä useamman ihmisen kohdalla keinotekoisen ja muokatun kuvan julkaisemista koko maailmalle saadakseen mahdollisimman paljon huomiota osakseen.

Redditissä oleva Instagramin mokia keräävä ketju on tärkeä muistutus siitä, että ihmisten omakuvat eivät ole realistia. On järjetöntä verrata itseään sarjakuvamaiseen hahmoon, jolla ei ole ihmiselle tavallisia kasvonpiirteitä ja vartalo on luonnottoman näköinen. Sosiaaliseen mediaan ja sen teennäisyyteen kyllästyneet ovat lopettaneet jo monen yhteisöpalvelun käytön.

Liikaa kuviaan muokkaneiden otoksia julkaistessa tulee muistaa, että kenenkään kustannuksella ei saa nauraa. Useat yltiöpäisesti kuviaan muokkaavista on nykykulttuurin vanki. Kun omakuva on vääristynyt, voi se vaikuttaa tuhoisasti myös muuhun hyvinvointiin. Sinä riität myös sellaisena kuin olet. Tutustu sivuun tästä.