Suomalainen Joose amerikkalaisessa realityohjelmassa – soitti kansallislaulun trumpetilla

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suomessakin esitetty Pieni suuri perhe -ohjelma kertoo seitsemänhenkisen Johnstonien perheen elämästä. Perheessä on lyhytkasvuisia henkilöitä, ja nyt joukkoon on astunut mukaan suomalainen vaihto-oppilas Joose. Perhe järjestää pihakisat.

Joose on saanut kunnian soittaa Yhdysvaltojen kansallislaulun tapahtuman alussa. Hän on soittanut trumpettia yhdeksän vuoden ajan, joten sävellys ei ole hänelle ylivoimaisen vaikea. Joose on harjoitellut kappaletta neljän päivän ajan ennen esittämistä.

Yhdysvalloissa on tapana kuunnella kansallislaulu käsi sydämellä. Useissa oppilaitoksissa aamut alkavat kansallislaulun kuuntelemisella ja sen kunnioittamisella seisomalla edelleen tänäkin päivänä. Koko perhe kuuntelee Joosen esitystä vaikuttuneena ja he veikkaavat, että koko naapurusto on hiljentynyt kuuntelemaan esitystä.