Suomalaiset eivät halua aikataulua lomalle – parhaat ideat syntyvät paikan päällä

Matkailu · Terhi Piiroinen

Suomalaiset ovat lomailijakansaa. Jos he eivät matkaile kotimaassaan tai mökkeile, lähtevät he risteilylle tai lentomatkan päähän. Suomalaiset arvostavat lomakohteessa sitä, että siellä saa tarpeen mukaan olla myös rauhassa. Muuten tehdään mitä huvittaa.

Verkkomatkatoimisto ebookersin tekemän selvityksen mukaan suomalaiset suhtautuvat rennosti matkalla tapahtuviin muutoksiin suunnitelmissa. Yli puolet kokee, että lomalle ei kannata tehdä liian tarkkoja suunnitelmia. Matkalta kaivataan enemmänkin virran mukana menemisen tunnetta ja vapautta lomailla juuri sillä tavalla joka hetkessä inspiroi.

– Suomalaisten lomailua yhdistävät piirteet elämyksellisyydestä, kiireettömyydestä ja omasta rauhasta, mutta viime kädessä jokainen matkailija on uniikki omien toiveidensa ja kiinnostuksen kohteidensa suhteen, ynnää ebookersin markkinointipäällikkö Leif Neuvonen.