Suomen pisimmästä sillasta tulee lähes 1 200 metriä pitkä – osa töistä keskeytyy pesintäkaudeksi

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Helingin Palosaaren ja Kruununvuorenrannan välille on rakenteilla Suomen pisin silta. Kruunuvuorensillalla tulee olemaan pituutta 1 191 metriä. Lisäksi siitä tulee Suomen korkein ja pitkäjänteisin silta. Kruunuvuorensillan sekä Kalasataman ja Korkeasaaren väliin valmistuvan Finkensillan rakennustyöt aloitettiin lokakuussa työsiltojen teolla.

Työsiltoja on rakennettu yhteensä yli kilometrin matkalta. Niiden avulla varsinaiset sillat rakennetaan. Siltojen rakentamisen ensimmäisen puolen vuoden työt ovat Helsingin kaupungin mukaan edenneet aikataulussa, vaikka poikkeuksellisen aikainen meren jäätyminen muutti työsuunnitelmia.

Kruununsillan paalutuksiin tulee kolmen kuukauden mittainen tauko 1. huhtikuuta alkaen lintujen pesimärauhan vuoksi. Pesimärauhaa kunnioitetaan myös keskeyttämällä meritäytöt ja merenpohjan ruoppaukset.

– Lintujen pesimisrauha luotojen lähellä, eli 250 metrin säteellä luodoista turvataan keskeyttämällä kovaa melua aiheuttavat työt. Huhtikuun alun ja kesäkuun lopun välisenä aikana emme tee töitä tuolla alueella, TYL Kruunusiltojen projektipäällikkö Jari Humalajoki kertoo tiedotteessa.