Haloo Helsinki on Mielinauha-kampanjan keulakuva: ”Tämä on tärkeää työtä”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suosittu suomalaisyhtye Haloo Helsinki osoittaa tukensa mielenterveystyölle. Yhtye on tämänvuotisen Milinauha-kampanjan keulakuva.

– Kun MIELI ry:ltä kysyttiin mielenkiintoamme osallistua Mielinauha-kampanjaan, vastauksemme oli heti selvä. Tämä on tärkeää työtä, jota haluamme olla mukana tukemassa, Haloo Helsingin jäsenet kertovat tiedotteessa.

– Päätöksemme johtaa juurensa keväällä 2020 esitettyyn musikaaliimme, jota varten keräsimme ja saimme faneiltamme yli tuhat kirjettä siitä, miten musiikkimme on vaikuttanut heidän elämiinsä. Oli silmiä avaavaa lukea faniemme kokemuksista. Monelle biisimme ja jopa laulujen yksittäiset virkkeet ovat olleet voimaannuttavia niin ilossa kuin surussa, yhtye jatkoi.

Kampanjan tämänvuotinen slogan onkin yhtyeeseen viittaava ”Haloo Mieli! Pidetään susta huolta”. Kampanjan tavoitteena on lisätä tietoisuutta mielenterveyteen liittyvistä teemoista ja kerätä varoja kotimaiseen mielenterveystyöhön sekä kriisiauttamiseen.