Haluatko lähettää suurempia tiedostoja WhatsAppissa? Pian ehkä mahdollista

Digi · Tim Isokivi

Meta-yhtiön omistamassa Whatsappissa voi olla lähitulevaisuudessa mahdollisuus jakaa ystäville yhä isompia tiedostoja. Whatsapp kokeilee parhaillaan uudistusta, joka mahdollistaisi jopa kahden gigatavun kokoisten tiedostojen siirtelyn.

WhatsAppissa on tällä hetkellä melko tiukat rajoitukset siirrettävien tiedostojen enimmäiskoon suhteen. Erilaiset asiakirjat, kuten PDF-tiedostot saavat olla 100 megatavun kokoisia. Sen sijaan esimerkiksi kuvat ja videot, jotka todennäköisemmin ovat isompia tiedostoja, eivät voi ylittää 16 megatavua.

WABetaInfo-sivuston mukaan uudistusta kokeillaan parhaillaan Argentiinassa. Toistaiseksi tiedossa ei siis ole, otetaanko se tulevaisuudessa käyttöön laajemmin. Kuitenkin esimerkiksi kilpaileva pikaviestisovellus Telegram on jo pidemmän aikaa mahdollistanut gigatavun kokoisten tiedostojen jakamisen.