Varma kevään merkki: Luontoliven sääksikamera käynnistyi – nyt on jännitystä ilmassa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

WWF:n Luontoliven sääksikamera on aloittanut jälleen suoran lähetyksen Saimaalla sijaitsevalta pesältä. Nyt kamera on käynnissä jo kuudennen kerran. Pesällä on myös mikrofoni, jotta ihmiset pääsevät myös kuuntelemaan sääksiperheen elämää.

Vaikka pesä on vielä tyhjä, voi sinne odottaa sääksiä pian saapuvaksi. Aikaisempina vuosina linnut ovat saapuneet varsin täsmällisesti huhtikuun kymmenennen päivän tienoilla. Viime keväänä ne palasivat pitkältä muuttomatkaltaan Länsi-Afrikasta 12. huhtikuuta. Parhaillaan voidaan jännittää koska ne palaavat tänä vuonna.

WWF:n Luontoliven sääksikamera on monena keväänä kerännyt miljoonayleisön. Ennätysvuonna 2020 sääksenpesään kurkistettiin peräti 2,9 miljoonaa kertaa. Pesältä on kesän lopulla tavannut lentää 2–3 poikasta.

– Sääksikameran suosion syynä on Saimaan upeiden näkymien lisäksi varmasti ainakin se, että nämä hienot linnut näkyvät kuvassa suuren osan ajasta. Uskon myös, että luonnon tarkkailu, vaikka virtuaalisestikin, on epävarmoina aikoina tuonut monelle iloa ja lohtua, WWF:n ohjelmapäällikkö Petteri Tolvanen sanoo.