Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyistä elämänkerta – julkaistaan Suomessa tuoreeltaan

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyistä tuli kertaheitolla kaikkialla maailmassa tunnettu nimi Venäjän hyökättyä maahan. Pian Zelenskyin elämään ja uraan päästään perehtymään elämänkertakirjan muodossa.

Parhaillaan viimeisteltävänä oleva kirja on ranskalaisten journalistien Régis Gentén ja Stéphane Siohanin käsialaa. Kirja julkaistaan Ranskassa toukokuun lopulla ja sen käännösoikeudet on myyty useille eurooppalaisille kustantajille. Suomeksi Volodymyr Zelenskyi – Sodan sankari ilmestyy jo kesäkuussa Otavan toimesta.

– 44-vuotias Zelenskyi joutui muuntautumaan puolustustaistelun johtajaksi ja käyttämään kaikki kykynsä torjuakseen Vladimir Putinin käynnistämän häikäilemättömän invaasion. Miksi hän ei murtunut hyökkäyksen alettua kuten Putin kuvitteli? Miksi ukrainalaisten puolustustahto pysyi niin lujana? Millaisen pohjan näyttelijän ura loi Zelenskyille poliittisena johtajana?, tiedotteessa kuvaillaan.

Teoksen kirjoittajat ovat Ukrainaan, Venäjään ja itäiseen Eurooppaan erikoistuneita toimittajia. Kirjan kääntävät ranskasta Jorma Penttinen ja Susanna Tuomi-Giddings.