WWF: 1,5 miljoonaa suomalaista vietti Earth Houria – valot sammutetaan myös säästösyistä

Koti & Asuminen Lifestyle · Terhi Piiroinen

WWF:n alulle panemassa Earth Hourissa miljoonat ihmiset ympäri maailmaa sammuttavat valonsa tunniksi symbolisena eleenä ympäristön puolesta. Suomessa ja maailmalla näytettiin jälleen yhteinen valomerkki maapallon puolesta lauantaina 26. maaliskuuta. Tempaukseen osallistui noin 1,5 miljoonaa suomalaista.

Maailmanlaajuisesti tapahtumaan otti osaa 192 maata ja maantieteellistä aluetta. Suomessa valot sammuivat muun muassa Helsingissä päärautatieaseman kivimiesten lyhdyistä, Presidentinlinnasta, Lahdessa Sibeliustalosta, Turussa tuomiokirkosta sekä Tampereella Näsinneulasta.

Valot sammuivat lukuisista tunnetuista maamerkeistä, kuten Sydneyn oopperatalosta, Brandenburgin portista Berliinissä, Victoria Harbourista Hong Kongissa ja Eiffel-tornista Pariisissa. Sähkön hinnan kallistuminen on johtanut siihen, että valot sammuvat monessa kiinteistössä aikaisemmin. Osa ihmisistä on joutunut pohtimaan tarkemmin omaa energiankulutustaan.