YLE: Matkustajakoneen tankki liian täynnä – ei voinut laskeutua Lappeenrannan lentokentälle

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Ryanair-yhtiön Berliinistä matkalla olleen koneen oli määrä laskeutua tiistaina 5. huhtikuuta Lappeenrannan lentoaseman kentälle. Lapeenrannan sijaan kone kuitenkin laskeutui Helsinki-Vantaan lentokentälle. Tapauksesta uutisoi ensimmäisenä Yle.

Ryanairin lentokone oli ehtinyt jo pyrähtää Lappeenrannan yläpuolella, ennen kuin se ohjattiin kohti Helsinki-Vantaan lentoasemaa. Lappeenrannan lentoaseman sää- ja kiitotieolosuhteet olivat normaalin talviset. Lentokone oli kuitenkin niin painava, ettei laskeutuminen Lappeenrannan kentälle olisi olosuhteissa onnistunut.

Lentokoneen liiallinen paino johti koneen tavanomaista isommasta polttoainemäärästä. Lappeenrannan lentoaseman toimitusjohtaja Jukka Himasen mukaan vastaavat tapaukset ovat harvinaisia, mutta kyse on normaalista toiminnasta. Lappeenrantaan matkalla olevat lentokentät käyttävät varakenttiä muutaman kerran vuodessa.