Lumilautailun suosio kasvanut Suomessa – harrastajamäärät lisääntyneet puolella

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Suomen Hiihtokeskusyhdistyksen teettämän Laskettelijatutkimuksen mukaan lumilautailua harrastavien suomalaisten määrä on kasvanut 52 prosenttia vuodesta 2018 vuoteen 2021. Lautailubuumin taustalla vaikuttavat muun muassa sosiaalinen media, välineiden tekninen kehitys sekä koronan aikaansaama muutos tavoissa viettää vapaa-aikaa.

Buumi näkyy etenkin hiihtokeskusten välinevuokraamoissa ja hiihtokouluissa. Suomen Lumilautaliitto ry:n toiminnanjohtajan Tiina Lindströmin mukaan lumilautailussa on nähtävissä selvä uudelleentuleminen lajin vuosituhannen alun huippuvuosien jälkeen

– Suomalaisessa lumilautailussa on tällä hetkellä selvä buumi päällä ja sen taustalla on useita tekijöitä. Yksi merkittävimmistä on sosiaalisen median rooli lautailukulttuurin levittäjänä. Etenkin nuoret seuraavat somessa menestyviä suomalaislaskijoita, ja nykyään lumilautailija voi olla somen avulla ammattilainen, vaikka hän ei olisikaan kaikkein taitavin laskija, Lindström avaa.

– Viime talvien sosiaalisen median ilmiöksi on noussut lautailevat taaperoikäiset, joita heidän vanhempansa ovat ottaneet mukaan rinteeseen ja taltioineet videolle, Lindström kertoo.