Vesipyöräily sopii nivelvaivaiselle – yhä useampi uimahalli satsaa lajiin

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Veden alla polkupyöräileminen ei kuulosta kovinkaan näppärältä. Jos veteen sijoitetaan kuntopyörän kaltainen menopeli, alkaa mielessä itää jo mielenkiinnon siemen. Vesipyöräily on kasvattamassa suosiotaan ympäri Suomea.

Esimerkiksi Vaasan uimahallissa on nyt mahdollisuus osallistua Hydrorider-vesipyöräilytunneille. Hydrorider on kuntopyöräilyä vyötärön syvyisessä vedessä. Vaasan uimahalliin on hankittu kuusi hydrorider-pyörää.

– Hydrorider-harjoittelu kuormittaa eri lihasryhmiä monipuolisesti. Tunnin aikana tehoa säädellään vaihtamalla asentoa sekä suoritusnopeutta. Intervalli-harjoituksilla nostamme myös sykettä. Mitä nopeammin poljemme sitä suuremmaksi vastus kasvaa, kertoo liikunnanohjaaja Niina Hankilanoja.

Vesipyöräily on kevyempi vaihtoehto kuntosalille. Vesi toimii vastuksensa, mutta antaa armoa kehon nivelille. Se kuitenkin aktivoi jokaista lihasta samaan tapaan kuin kuivan maan kuntopyöräilyssä.