Pink Floyd teki paluun vuosikymmenten jälkeen – taustalla vakava syy

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kaikkien aikojen suurimpiin progressiivisen rockin yhtyeisiin lukeutuva Pink Floyd on julkaissut ensimmäisen uuden kappaleensa vuosikausiin. Yhtye osoittaa uudella Hey Hey, Rise Up -singlellään tukensa Venäjän hyökkäyksen kohteeksi joutuneelle Ukrainalle.

Hey Hey, Rise Up -kappaleella kuullaan Boombox-yhtyeen ukrainalaisen solistin Andriy Khlyvnyukin laulamaa protestilaulua. Helmikuussa kotimaahansa sotimaan lähtenyt Khlyvnyuk on yhtyeen mukaan parhaillaan sairaalassa saatuaan osuman srapnellista. Kaikki kappaleella kerätyt tulot ohjataan hyväntekeväisyyteen ukrainalaisten hyväksi.

Hey Hey, Rise Up on vuonna 1965 Englannissa perustetun Pink Floydin ensimmäinen varsinainen uusi kappale 28 vuoteen. Yhtye julkaisi vuonna 2014 The Endless River -levyn, joka on koostettu The Division Bell -levyn nauhoituksista ylijääneen materiaalin pohjalta. The Division Bell julkaistiin vuonna 1994.