Tullivirkailija löysi kävelykeppiin piilotetun miekan – matkustaja ei tiennyt siitä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tullivirkailijoiden haaviin jää toisinaan piilotettuja aseita ja muuta lennoilla kiellettyjä tavaraa. Joskus edes matkustajat itse eivät ole tietoisia kantaneensa mukanaan kiellettyjä esineitä.

Yhdysvaltojen turvallisuusviranomaisen TSA:n työntekijät löysivät Bostonin Loganin kansainvälisellä lentoasemalla matkustajalta miekan. Se oli piilotettu agenttityyliin kävelykepin sijaan. Matkustaja itse ei ollut tietoinen kepin sisällä olleesta miekasta, ainakaan omien sanojensa mukaan.

Matkustaja luovutti kävelykepin miekkoineen poliisille. Hän pääsi jatkamaan matkaansa New Yorkiin. TSA:n verkkosivujen mukaan kieltolistalla olevia esineitä ei saa tuoda koneeseen piilotettuinakaan, ja esimerkkinä tästä mainitaan juurikin salamiekalla varustetut kävelykepit.