Sokea rallikuski kaahasi 322,6 km/h – uusi maailmanennätys

Autot Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Ralliautoilija Dan Parker on rikkonut nopeusennätyksen Yhdysvalloissa. Hänen tapauksessaan ennätyksen rikkomisesta tekee jotain erityistä yksi seikka. Parker on ollut vuosikausien ajan sokea.

Dan Parker suoritti haasteen Yhdysvaltojen New Mexicossa sijaitsevalla Spaceport America -radalla. Hän saavutti kiitoradalla 339,6 kilometrin tuntinopeuden, rikkoen Guinnessin ennätystenkirjan maailman nopeimman silmät sidottuna autolla ajaen saavutetun nopeuden ennätyksen. Aikaisempi ennätys oli 322,6 kilometriä tunnissa.

Parker osallistui haasteeseen kustomoidulla Corvette-autollaan. Se on varustettu muun muassa innovatiivisella ääneen perustuvalla opastusjärjestelmällä, joka on kehitetty vartavasten hänen tarpeilleen. Tempaus oli osa sokeiden järjestö National Federation of the Blindin Blind Driver Challengea, eli sokeana ajamisen haastetta.

Parker rikkoi ennätyksen Las Cruces Sun News -lehden mukaan sokeutumisensa 10-vuotispäivänä 31. maaliskuuta. Hän sokeutui auto-onnettomuudessa vuonna 2012. Parker juhlisti samalla Louisianassa sijaitsevan näkövammaisten Center for the Blind -oppilaitoksesta valmistumisen seitsenvuotispäivää.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.