Vuonna 2021 syntyneiden suomalaislaisten suosituimmat nimet paljastettiin

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Vuoden 2021 suosituimmat syntyneiden lasten etunimet on paljastettu. Vuonna 2021 syntyneiden lasten suosituimmat sukunimet olivat Olivia ja Leo. Oliviaksi nimettiin 312 tyttöä ja Leoksi 397 poikaa.

Muita tyttöjen suosituimpia etunimiä olivat Lilja, Eevi, Sofia ja Venla. Poikien suosituimpia etunimiä olivat Leon lisäksi Eino, Oliver, Elias ja Väinö. Viime vuonna tyttöjen nimissä kärkipaikkaa pitänyt Aino putosi sijalle kuusi, kun taas poikien nimissä neljä suosituinta pysyivät samoina.

Kaikista tyttöjen saamista nimistä suosituimpia olivat Maria, Aurora, Sofia, Olivia ja Emilia. Pojilla niitä olivat puolestaan Olavi, Juhani, Johannes, Oliver ja Mikael. Ruotsinkielisten tytöjen suosituin etunimi oli Saga ja poikien Liam.

Tiedot ilmenevät Digi- ja väestötietoviraston ylläpitämästä väestötietojärjestelmästä. Viraston tiedotteen mukaan suosiossa ovat edelleen samanaikaisesti sekä vanhat, 1900-luvun alkupuoliskon nimet että kansainväliset nimet.