Jari Kurri osti Jokerit venäläisiltä

Urheilu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Helsinkiläinen jääkiekkoseura Jokerit siirtyy kokonaan Jari Kurrin omistukseen. Jokerien tiedotteen mukaan Kurri osti 40 prosentin osuuden seurasta Norilsk Nickel Harjavalta Oy:ltä.

Osapuolet eivät ole avanneet kaupan yksityiskohtia tarkemmin. Aikaisemmin 40 prosenttia Jokerit Hockey Club Oy:n osakkeista vuodesta 2019 asti omistaneen Norilsk Nickel Harjavalta Oy:n taustalla on venäläisyhtiö Nornickel.

– Haluan kiittää NN Harjavaltaa yhteistyöstä menneiden kausien aikana. Meillä on paljon töitä edessä seuran omistuspohjan uudelleenjärjestelyissä sekä toiminnan rahoituksen hankkimisessa. Olemme kuitenkin iloksemme huomanneet, että suomalaisista yrityksistä ja yksityishenkilöistä löytyy tahtoa olla Jokereiden mukana, Kurri kertoo tiedotteessa.

Jokerit on ilmoittanut tiedottavansa tulevaisuuden suunnitelmistaan pian. Seura pelasi SM-liigassa viimeksi vuonna 2014. Joukkue ilmoitti taannoin jättäytyvänsä pois jääkiekon KHL-liigasta.