Sähköpyöriä varastettiin 145 000 euron arvosta – samaan liikkeeseen iskettiin kahdesti 10 päivässä

Ohhoh! Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Helsingin poliisi on saanut valmiiksi esitutkinnan rikossarjasta, jossa varkaiden mukaan päätyi kymmeniä sähkömaastopyöriä. Varastettujen pyörien arvo on yhteensä noin 145 000 euroa. Epäillyt rikokset kohdistuivat kahteen pyöräliikkeeseen helmi-maaliskuussa.

Kaksi ensimmäistä varkautta kohdistuivat samaan helsinkiläiseen pyöräliikkeeseen vain 10 päivän sisällä. Ensimmäisellä kerralla osa epäillyistä tunkeutui pyöräliikkeeseen aamuyöllä 18. helmikuuta, vieden mukanaan 10 sähkömaastopyörää. Kolmen henkilön epäillään varastaneen liikkeestä yhdeksän pyörää lisää aamuyöstä 28. helmikuuta.

Kolmannessa tapauksessa kolmen henkilön epäillään tunkeutuneen Vantaalla sijaitsevaan pyörämyymälään 4. maaliskuuta, jälleen aamuyön tunteina. Liikkeestä varastettiin neljä sähköpyörää, joiden arvo oli yhteensä 36 000 euroa. Kaikissa rikoksissa käytettiin vuokrattuja pakettiautoja.

Syyteharkintaan siirtyvässä kokonaisuudessa epäiltyjä on viisi, joista kolme on ollut vangittuna esitutkinnan aikana. Vaikka suurin osa varastetuista pyöristä saatiin takaisin, jäi osa kateisiin. Poliisi muistuttaa sähköpyörien olevan erittäin suosittuja kohteita varkaille.