Kala on keväällä parhaan makuista – pilkkiessä tulee olla todella varovainen

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Suomen Vapaa-ajankalastajat muistuttaa kalastuksenharrastajia ja muita jäällä liikkujia siitä, että keväällä plusasteiden puolelle noussut lämpötila ja auringonpaiste haurastuttavat jään petolliseksi jopa muutamassa päivässä tai saman päivän kuluessakin. Siksi on erityisen tärkeää ennen jäälle menemistä varmistua sen kestävyydestä.

Lisäksi on syytä ottaa mukaan välineet, joilla pääsee avannosta ylös, jos jää kaikesta varovaisuudesta huolimatta pettää. Mikäli olosuhteet sallivat, kannattaa pilkkiminen tähän aikaan vuodesta. Pilkkikalastajan saalismahdollisuudet paranevat, kun jään päällä lisääntynyt valo herättää kalojen ruokahalut.

Keväällä pilkkijä tavoittelee erityisesti ahventa, mutta myös kuhat, siiat ja hauet ovat mahdollisia saaliskaloja. Pilkkiminen yksin, kavereiden tai perheen kesken virkistää myös mielen ja tarjoaa liikuntaa raittiissa ulkoilmassa sekä parhaassa tapauksessa maukasta, terveellistä ja ilmastoystävällistä lähiruokaa lautaselle, Vapaa-ajankalastajat vinkkaavat.