Nepal laskee tiikeriensä lukumäärän – näin se tapahtuu käytännössä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Nepal ja 12 muuta maata sitoutuivat vuonna 2010 ohjelmaan, jonka tavoitteena oli tiikerikantojen suurentaminen. Maat sitoutuivat tuolloin tuplaamaan salametsästyksen ja metsäkadon uhkaamien tiikereiden määrän vuoteen 2022 mennessä.

Nyt Nepalissa pyritään selvittämään, kuinka monta tiikeriä maassa elää ja onko suojeluprojekti onnistunut tavoitteessaan. Tämä tapahtuu asentamalla luontoon kameroita, joilla villieläimiä tarkkaillaan. Asiantuntijat pyrkivät tunnistamaan tiikeriyksilät niiden yksilöllisten raitojen perusteella.

Tiikereiden määrän laskeminen on STT:n mukaan jo aloitettu Nepalin eteläosan metsätasangoilla. Ensimmäiset liiketunnistimilla toimivat kamerat asennettiin Citwanin kansallispuistoon sunnuntaina. Vuonna 2018 Nepalissa oli arviolta 235 tiikeriä, lähes kaksi kertaa enemmän kuin vuonna 2010.