Myrskyllä odottamattomat seuraukset Egyptissä – koteihin myrkyllisiä skorpioneja

Ohhoh! · Tim Isokivi

Egyptin Assuania koettelivat viikonloppuna voimakkaan myrskyn mukanaan tuomat kaatosateet, raekuurot ja ukkoset. Myrskyllä oli myös odottamattomampia seurauksia, jotka johtivat kolmen ihmisen kuolemaan ja yli 500 ihmisen sairaalahoitoon joutumiseen.

Myrsky ja voimakkaat vesisateet pakottivat skorpionit pois piilopaikoistaan. Hämähäkkieläimet etsivät suojaa ihmisten kodeista, päätyen pistämään pahaa-aavistamattomia asukkaita. Alueen sairaaloihin on BBC:n mukaan toimitettu ylimääräisiä annoksia skorpionien vastamyrkkyä.

Assuanin asukkaita on kehotettu pysyttelemään kodeissaan ja välttelemän alueita, joissa puita on runsaasti. Egyptissä elää Androctonus-sukuun kuuluvia erittäin myrkyllisiä skorpioneja. Niiden myrkky voi aiheuttaa muun muassa hengitysvaikeuksia, lihaskouristuksia ja epätavallisia pään liikkeitä.