Nicolas Cage haluaa vaihtaa ammattinimikkeen – näyttelijä viittaa valehtelijaan

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltalainen Nicolas Cage on esiintynyt uransa aikana yli 70 elokuvassa ja voittanut Oscar-palkinnon. Hän ei kuitenkaan halua kutsuttavan itseään näyttelijäksi englannin kielen ”actor” sanalla, koska kokee sen ainoastaan ilmaisuksi, joka tarkoittaa kantajansa olevan etevä valehtelemaan.

– Otan riskin kuulostaessani leuhkalta idiootilta kun sanon, että haluaisin minusta käytettävän sanaa thespian, Cage kertoo Varietyn Awards Circuit -podcastissa.

Thespian on hienostunut ilmaisu näyttelijälle ja sana on kreikkalaista alkuperää. Se voi tarkoittaa myös dramaattista tai teatraalista. Tänä vuonna hän on tehnyt näyttelijäsuorituksen kolmessa elokuvassa, joista yksi on nimeltään The Unbearable Weight of Massive Talent. Elokuva on kulttimaineessa jo ennen ilmestymistään.