Jääkiekkotähdet heinäkuussa Vaasassa – Wasa All Stars Hockey Game tekee hyvää

Viihdeuutiset · Stara.fi

Hyväntekeväisyysjärjestö Wasa Stars järjestää keskiviikkona 27. heinäkuuta Vaasan Sähkö Areenalla jääkiekko-ottelun, jossa nähdään mukana myös joukko suomalaisia huippupelaajia. Tapahtuman tuotto ohjataan Wasa Starsin perustamaan rahastoon, jonka avulla on tarkoitus tukea vaasalaista urheilua yhdistyksen periaatteiden mukaisesti. Lipunmyynti on tarkoitus avata huhtikuun alussa.

Maalissa nähdään huikean NHL-uransa päättänyt maalivahti Pekka Rinne, joka edusti 15 kauden ajan Nashville Predatorsia. Hänet on palkittu NHL:n parhaana maalivahtina ja Suomen maajoukkuetta hän edusti MM-kisoissa vuosina 2009, 2010, 2014 ja 2015. Uransa viimeisen kauden päätteeksi Rinne palkittiin King Clancy Memorial Trophyllä. Palkinto myönnetään pelaajalle, joka osoittaa johtajan ominaisuuksia sekä jäällä että sen ulkopuolella ja on tehnyt merkittävää humanitaarista työtä yhteisössään.

Hyväntekeväisyysottelussa nähdään myös New York Islandersin puolustaja Robin Salo, joka teki debyyttinsä NHL-kaukaloissa viime vuoden marraskuussa. Tämän vuoden tammikuussa Vaasan Sportin kasvatti teki uransa ensimmäisen NHL-maalin ottelussa Philadelphia Flyersia vastaan. Salo on voittanut alle 18-vuotiaiden MM-kultaa vuonna 2016. Sportin edustusjoukkueessa Salo pelasi Liigaa kausina 2014-2018.

Wasa All Stars Hockey Game

Pedersörestä kotoisin oleva Tony Sund on yksi Wasa All Stars Gamen pelaajista. Puolustajana pelaava Sund edustaa Ruotsin SHL-liigajoukkue Rögle BK:ta. Vaasan Sportista liigakartalle kaudella 2016-17 ponnistanut Sund edusti ennen Ruotsiin siirtymistä Turun Palloseuraa, KHL-joukkue Dinamo Riikaa sekä sveitsiläistä HC Davosia. Sund oli Leijonissa keväällä 2021 voittamassa MM-hopeaa.

Jääkiekon miesten maailmanmestaruuden vuonna 2019 voittanut Miika Koivisto nähdään kaukalossa Wasa All Stars Hockey Gamessa. Pyeongchangin olympiakisoissa Leijonia edustanut puolustaja on Vaasan Sportin kasvatti. Tällä hetkellä Koivisto edustaa Ruotsin SHL-liigan Växjö Lakersia. Penkin takana ottelussa seisoo vaasalaisille tuttu valmentaja Mikko Manner, joka voitti helmikuussa Leijonien valmentajana historiallisen olympiakullan.

– Mahtava juttu, että Peksi lupautui heti mukaan. Saamme mukaan muitakin suomalaisia NHL-jätkiä ja Leijonapelaajia, joista kerromme lisää myöhemmin. Tavoitteena on tuoda Vaasaan ensimmäistä kertaa koko suomalainen kiekkokärki, Mikko Manner kertoo.

Wasa Stars tukee alueen nuoria urheilijoita, joilla on palava halu kehittyä omassa lajissaan, mutta rahallisia vaikeuksia jatkaa lajinsa harrastamista. Wasa Stars tukee myös alueen nuoria urheilijoita, jotka ovat kansallisesti jo menestyneitä, ja tähtäävät lajissaan Euroopan tai maailman huipulle. Kahtena viime vuotena Wasa Stars on tukenut painija Nestori Mannilaa, keihäänheittäjä Anni-Linnea Alasta sekä seiväshyppääjä Essi Melenderiä.