Maskipakko päättyy Finnairin lennoilla

Matkailu Terveys Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Lentoyhtiö Finnair luopuu kasvomaskivaatimuksesta lennoillaan. Maskipakko päättyy yhtiön koneissa maanantaina 25. huhtikuuta jotain poikkeuksia lukuunottamatta.

Maskipakon päättymisen myötä niin matkustajilta kuin henkilökunnaltakaan ei vaadita kasvomaskin käyttöä. Kasvomaskeja tulee kuitenkin edelleen käyttää, jos kohde- tai lähtömaan viranomaiset edellyttävät niin. Finnair suosittelee tarkastamaan maiden yksityiskohtaiset maskivaatimukset ennen matkaa.

Finnair perustelee päätöstään sillä, että koronavirukseen liittyvistä rajoituksista on luovuttu monissa maissa. Yhtiön mukaan lentokoneet ovat alhaisen riskin ympäristöjä tehokkaan ilmanvaihdon ansiosta. Maskeja voi kuitenkin halutessaan käyttää lennoilla silloinkin, kun sitä ei vaadita.