Maskisuosituksista luopuminen jatkuu – nyt vuorossa VR ja HSL

Terveys Viihdeuutiset · Tim Isokivi

THL lopetti taannoin yleisen koronaan liittyvän maskisuosituksen. Sittemmin maskisuosituksista ja -pakoista on luovuttu myös esimerkiksi monien joukkoliikenteen toimijoiden toimesta.

VR Group on tiedottanut luopuvansa maskisuosituksesta. Päätös koskee sekä VR:n junien matkustajia että henkilökuntaa. VR Groupin mukaan maskeja on kuitenkin edelleen ostettavissa junissa, ja matkustaessa suositellaan noudattamaan alueellisia ja valtakunnallisia suosituksia.

Myös esimerkiksi Helsingin seudun joukkoliikenne HSL on luopunut yleisestä maskisuosituksesta. HSL:n mukaan asiantuntija-arvioiden perusteella maskisuosituksista on voitu siirtyä henkilökohtaiseen harkintaan. Helsingin sairaanhoitopiiri suosittelee edelleen maskin käyttämistä, jos siitä on hyötyä oman tai perheenjäsenen terveydentilan kannalta.