Hämmentävä näky: Spiraalin muotoinen valoilmiö Havaijin yläpuolella

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Havaijilla sijaitseva Subaru-teleskooppi ikuisti sunnuntaina 17. huhtikuuta erikoisen näyn. Taivaalla nähtiin Mauna Kean tuolivuoren lähettyvillä spiraalin muotoinen valoilmiö.

Taivaalla vilahtavasta spiraalista kuvattu video on sittemmin levinnyt sosiaalisessa mediassa. Hämmästystä herättäneen ilmiön aiheutti SpaceX-yhtiön Falcon 9 -raketti. Maata kiertävälle radalle toimitettiin raketin mukana vakoilusateliitti.

Spiraalin muotoinen valoilmiö syntyi Falcon 9 -raketista irronneen yläosan sytyttyä palamaan Maapallon ilmakehässä. Raketin uudelleenkäytettävä osa sen sijaan jatkoi matkaansa takaisin maan pinnalle. Live Science -sivuston mukaan se laskeutui onnistuneesti Tyynellämerellä sitä odottaneen drone-aluksen päälle.