Tiistaina mitattiin kevään korkein lämpötila – viikko jatkuu keväisenä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomessa on päästy nauttimaan pääsiäistä seuranneella viikolla vaihteeksi erittäin keväisistä säistä. Tiistaina 19. huhtikuuta rikottiin jopa kuluneen kevään lämpöennätys. Lämpötila kohosi Forecan mukaan Kokemäen Tulkkilassa 17 asteeseen, ja Turun Artukaisessakin asteet kohosivat 16,8 asteeseen.

– Alkuviikon aikana mittaillaankin paikoitellen yli 15 asteen lukemia ja laajalti ollaan noin 10 asteessa tai sen yläpuolella. Korkeimmillaan lähipäivinä voidaan tämän hetken ennusteen valossa kivuta jossain päin maata 17, ehkä 18 asteeseenkin. Jos lämpimämpi ilma hilautuu lähipäivinä vielä enemmän Suomeen päin, voi olla, että jossain voidaan yltää näitäkin korkeampiin lukemiin torstaihin mennessä, Forecan meteorologi Jenna Salminen kertoo.

Kevään aikaisempi lämpöennätys tehtiin Hyvinkäällä 20. maaliskuuta, jolloin asteita oli 15,6. Keväisiä lukemia on siis tiedossa myös lähipäivinä. Sää viilenee viikon loppua kohden, vaikka vielä viikonlopun alla 15 asteen lämpötilat ovat mahdollisia. Viikonlopun aikana päivälämpötilat ovat 10 asteen tienoilla ja sen alapuolella. Myös sateet ovat mahdollisia.