Voin palvelussa voi nyt ilmoittaa väärin pysäköidyistä sähköpotkulaudoista

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Ympäri kaupunkeja lojumaan jätetyt sähköpotkulaudat herättävät ihmisissä toistuvasti raivoa. Nyt sähköpotkulautoja vuokraava yhtiö Voi on aloittanut palvelun, joka helpottaa väärin pysäköidyistä laudoista ilmoittamista.

Väärin pysäköidyistä laudoista voi jatkossa tehdä ilmoituksen Voin verkkosivulla. Voi kertoo tiedotteessaan tiimiensä käsittelevän ilmoitukset ja pyrkivän korjaamaan väärin lojumaan jätetyt pokulaudat pois mahdollisimman nopeasti. Voin operatiivisesta toiminnasta Suomessa vastaava johtaja Reetta Alastalo kuitenkin huomauttaa, että kuka tahansa voi siirtää lautaa, mikäli siitä on esimerkiksi vaaraa liikenteelle.

Väärin pysäköidystä laudasta ilmoittaminen onnistuu syöttämällä verkkosivulle nelinumeroisen tunnistekoodin tai ottamalla kuvan laudan QR-koodista. Vastaavaa palvelua on kokeiltu jo Iso-Britanniassa, jossa se on Alastalon mukaan saanut hyvän vastaanoton.