Yrittäjä palkitsi kaikki 500 työntekijäänsä luksuslomalla ja kymppitonnilla

Matkailu · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltalainen Spanx-alusvaatevalmistaja solmi taannoin mittavat yrityskaupat. Yhtiön perustanut Sara Blakely myi yrityksensä peräti 1,2 miljardilla dollarilla. Onnistuneen yrityskaupan jälkeen hän antoi jokaiselle yhtiön 500 työntekijälle ikimuistoisen lahjan.

Erinomaisiin esimiestaitoihin kuuluu, että ymmärtää työntekijöidensä merkityksen. Sara Blakely on hemmotellut omia uurastajiaan yli kylän ja antanut jokaiselle lahjaksi lentoliput heidän valmitsemaansa matkakohteeseen. Yksi lentää Tokioon, toinen häämatkalle Bora Boralle. Kolmas lähtee Ruotsiin ja neljäs Etelä-Afrikkaan.

Sen lisäksi, että työntekijät pääsevät elämänsä ikimuistoisimmalle matkalle, antaa omistaja heille käyttöönsä 10.000 dollaria matkarahaa mukaan. Sara Blakely perusti yrityksensä 21 vuotta sitten opiskelijana ollessaan.