Elon Musk osti Twitterin – kauppahinta 44 miljardia dollaria

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Maailman rikkain ihminen, Tesla ja SpaceX -miljardööri Elon Musk on ostanut somepalvelu Twitterin. Kauppojen arvo on jopa 44 miljardia dollaria, eli noin 41 miljardia euroa.

Elon Musk osti jo huhtikuun alussa Twitteristä yhdeksän prosentin osuuden. Hän kieltäytyi paikasta Twitterin hallituksesta, sillä se olisi rajannut hänen omistusosuutensa enintään 15 prosenttiin. Sittemmin Musk tarjoutui ostamaan koko palvelun osakekannan, tarjoten 54,20 dollaria osakkeelta.

Twitterin hallitus kannatti kauppaa, mutta se vaatii vielä hyväksynnän sekä yhtiön osakkeenomistajilta että kilpailuviranomaisilta. Kauppojen odotetaan kuitenkin toteutuvan tämän vuoden aikana. Yrityskaupan seurauksena Twitter poistuisi pörssistä.

Tiedotteessaan Elon Musk kuvailee sananvapautta demokratian kulmakiveksi ja Twitteriä digitaaliseksi keskustoriksi, jossa käydään keskusteluja maailman tulevaisuudesta. Muskin mukaan hänen tavoitteenaan on muun muassa tuoda Twitteriin uusia ominaisuuksia ja tehdä algoritmeista avoimeen lähdekoodiin perustuvia.