Netflix-dokumentti paljastaa Marilyn Monroen kuoleman salatut yksityiskohdat

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Netflix-suoratoistopalvelussa tänään julkaistu dokumentti Marilyn-mysteeri: Unohdetut haastattelut paljastaa, että elokuussa 1962 kuolleen Marilyn Monroen kuolemaan liittyy paljon sellaista, mitä ei ole aiemmin vahvistettu tai paljastettu julkisuuteen. Katseet kääntyvät etenkin Kennedyn kuuluisaan perheeseen.

Uusi dokumentti tarjoaa elokuvantekijöiden mukaan uutta tietoa edesmenneen elokuvalegendan viimeisistä päivistä. Marilyn Monroe oli kuolemansa aikaan luultavasti maapallon kuuluisin nainen. Hänen väitettiin menehtyneen alkoholin ja lääkkeiden yliannostukseen Los Angelesin kodissaan. Julkisuuteen ei ole kuitenkaan kerrottu aiemmin sitä, että ambulanssi ei hakenut Marilyn Monroeta hänen omasta kodistaan. Tajuttomana, mutta hengissä ollut nainen menehtyi nyt julki tulleiden tietojen mukaan matkalla sairaalaan.

Legenda toimitettiin kotiinsa vasta sen jälkeen, kun hän oli jo menehtynyt. Miksi? Siihen dokumentti yrittää etsiä vastausta. Marilynin romanttiset kiemurat eräiden aikakautensa kuuluisimpien ja vaikutusvaltaisimpien miesten kanssa ovat johtaneet huhuihin kuolemaan liittyvästä salailusta. On väitetty, että 36-vuotiaan naisen kuolema ei ollut täysin sattumaa, kuten tutkijat alun perin väittivät.

Marilyn Monroe kuoli vain tunteja sen jälkeen, kun hän oli käynyt intensiivisen riidan Robert F. Kennedyn kanssa. Robert oli Yhdysvaltojen oikeusministerinä ja myöhemmin presidenttinä palvelleen John F. Kennedyn veli. Los Angelesin ambulanssiyhtiön entinen omistaja Walter Schaefer kertoo dokumentissa, että Monroe kuljetettiin kuolemansa jälkeen kotiinsa, mutta naista ei otettu sieltä kyytiin.

Saman version tapahtumista vahvistaa kirjailija John Sherlock, joka väittää, että Monroen viimeinen psykiatri, tohtori Ralph Greenson, ilmoitti hänelle, että näyttelijä oli elossa ensihoitajan saapuessa hänen kotiinsa. Molemmat Kennedyn veljekset lopettivat suhteensa Monroeen vuonna 1962, kun kylmän sodan tapahtumat muodostivat eksistentiaalisen uhan amerikkalaiselle elämäntavalle. Monroe ei ole välttämättä joutunut murhan uhriksi, mutta hänen kuolemansa ympärillä on runsaasti epäilyttäviä tapahtumia kuten se, että Robert Kennedy oli naisen kuoleman aikaan Los Angelesissa, vaikka yrittikin salata asian.