Juuri nyt: Itämeren norpat pitävät torikokousta – kymmeniä hylkeitä kerääntynyt karvanvaihtoon

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Saaristomeren norppalivessä on havaittu samanaikaisesti kymmeniä itämerennorppia kiville kerääntyneenä. Norpat ovat vaihtamassa karvaansa porukalla. WWF:n uusi Saaristomeren norppalive kuvaa luotoa, jolla norpat mielellään köllöttelevät keväällä.

Saaristomerellä eläviä itämerennorppia on jopa vähemmän kuin lähisukulaisiaan Saimaalla: vain noin 200–300 yksilöä. Itämerennorpat kokoontuvat keväisin karvanvaihtoon ja nyt niiden kivillä köllöttelyä on päästy nauttimaan oikein urakalla. Norppia on laskettu näkyvän samanaikaisesti yli kymmenen yksilöä.

Norpat hakeutuvat seesteisille, mahdollisimman tuulensuojaisille paikoille. Saaristomeren norppalivessä onkin kaksi kameraa hieman eri kohdissa luodolla. Kun tuulensuunta muuttuu ja norpat vaihtavat makoilupaikkaa, myös kameran näkymää voidaan vaihtaa, WWF tiedottaa.