Maailman vanhin nunna on jo 118-vuotias – nautiskelee suklaata ja viiniä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Etelä-Ranskassa vanhainkodissa asuvasta 118-vuotiaasta nunnasta on tullut Guinnessin ennätyskirjan mukaan maailman vanhin elävä ihminen. Sisar André on myös kaikkien aikojen vanhin nunna Guinnessin ennätysenkirjan mukaan.

Sisar André syntyi Lucile Randonina 11. helmikuuta vuonna 1904, ja hän on omistanut suurimman osan elämästään luostarille. Ennen kuin hänestä tuli katolinen nunna, hän hoiti lapsia toisen maailmansodan aikana ja vietti 28 vuotta hoitaen orpoja ja vanhuksia sairaalassa. Sisar André, joka asuu lähellä ranskalaista Toulonin kaupunkia, on myös maailman vanhin koronaviruksesta selvinnyt. Hän selätti viruksen kolmessa viikossa.

– Minusta tuntuu, että pärjäisin paremmin taivaassa, mutta hyvä Herra ei halua minua vielä, hän sanoi haastattelussa CNN:n mukaan.

Sisar André nauttii suklaasta ja viinistä – ja juo lasillisen joka päivä. Kun hän täytti 118 vuotta aiemmin tänä vuonna, iäkäs nunna sai käsin kirjoitetun syntymäpäiväkirjeen Ranskan presidentiltä Emmanuel Macronilta. Sisar Andrésta tuli maailman vanhin ihminen sen jälkeen, kun japanilainen Kane Tanaka kuoli 119-vuotiaana 19. huhtikuuta.