Vappua saa viimein juhlia vapaasti – poliisi ei halua osallistua rientoihin

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kokoontumisrajoitukset eivät määrittele tämän vuoden vapun viettoa. Juhlia saa nyt isollakin porukalla, mutta poliisi ei kertomansa mukaan toivo kutsua rientoihin.

– On ihan mahdollista, että järjestyshäiriöt lisääntyvät, kun pitkästä aikaa vappua voidaan juhlia turuilla ja toreilla, ennakoi ylikomisario Arto Autio Oulun poliisilaitoksesta.

Lieventyneiden koronarajoitusten ja kauniiden kevätsäiden kannustamana ihmiset ovat entistä runsaslukuisemmin ulkona yleisillä paikoilla ja ravitsemusliikkeissä. Poliisi onkin jo havainnut, että yleisten paikkojen järjestyshäiriöt ovat lisääntyneet. Toiveena on, ettei vappuviikonloppu olisi ainakaan yhtään kiireisempi kuin muut viikonloput.

– Toivomme, että ihmiset ottavat vapun vietossa huomioon kanssaihmiset ja viettävät kevään juhlaa aikuismaisesti ja vastuullisesti. Odotettavissa toki on, että väkeä on runsaasti liikkeellä juhlatunnelmissa, ylikomisario Autio sanoo.

Vappuna poliisi valvoo yleisten paikkojen turvallisuutta kuten ennenkin. Ensisijaisesti poliisi estää mahdolliset häiriöt ja laittomuudet ennalta valvomalla tehostetusti alueilla, joissa tiedetään juhlittavan vappua. Rikoksiin ja häiriöihin poliisi puuttuu tilanteiden edellyttämällä tavalla.