Turussa myytiin lähes 15 000 euron pelitietokone – tässä riittää vääntöä

Digi Pelit · Tim Isokivi

Todellista tehomyllyä pelaamiseen kaipaavien kannattaa kääntää katseensa Turkuun, ainakin jos kukkarosta löytyy ylimääräistä rahaa. Tietotekniikkaan erikoistunut turkulaisliike Jimm’s PC Store on tuonut myyntiin Suomen mahdollisesti tehokkaimmaksi kuvaillun pelitietokoneen.

Jimm’s Legendary Toaster -tietokone painaa jopa 57,4 kiloa. Valtavan Corsain 1000D -kotelon sisään mahtuu muun muassa huippunopea Intel Core i9-12900KS -prosessori, 64 gigatavnun edestä DDR5-keskusmuistia, GDDR6X-muistia hyödyntävä Asus GeForce RTX EKWB 3090 -näytönohjain ja neljän teratavun edestä SSD-tallennustilaa.

Tietokoneen ylikuumenemista ehkäisevät 15 tuuletinta ja näyttäväksi kuvailtu custom loop -nestejäähdytysjärjestelmä. Kokonaisuutta voi myös laajentaa ja päivittää rutkasti, sillä koteloon mahtuu useita massamuisteja ja etupaneelin liitäntöihin seitsemän lisälaitetta. Massiivisen pelitietokoneen hinta on 14 999 euroa.