Ennätys: Sähköpakettiauto kulki yli 400 kilometriä latauksella

Autot Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Sähköpakettiautojen yhdellä latauksella tehdyn matkan pituusennätys on rikottu Yhdysvalloissa. Ennätys rikottiin New Yorkista Washington D.C.:n matkanneella FedEx-kuljetusyhtiön BrightDrop Zevo 600 -sähköautolla.

Ympäristöystävällisiä siivoustuotteita kuljettanut pakettiauto teki yhdellä latauksella yhteensä 258,8 mailin, eli noin 416 kilometrin matkan. Se pysähtyi New Yorkin ja Washingtonin välillä muissakin Yhdysvaltojen itärannikon kaupungeissa, muun muassa Philadelphiassa ja Baltimoressa.

Guinnessin ennätystenkirja on sittemmin vahvistanut ennätyksen menneen rikki. Sähköpakettiautoa kuljetti Stephen Marlin. Tempaus toteutettiin Earth Dayna, eli Maan päivänä perjantaina 22. huhtikuuta.