Pelastuslaitokselle yllättävä tehtävä – lehmä navetan valvontahuoneessa Kokkolassa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Pelastuslaitos sai jokseenkin yllättävän tehtävän Kokkolassa tostaina 28. huhtikuuta. Ullavassa sijaitsevan navetan valvontahuoneeseen oli ilmestynyt itsepäinen lehmä.

Lehmä oli päässyt aamuyön tunteina irti ja noussut portaita pitkin navetan toiseen kerrokseen. Valvontahuoneeseen päätynyt lehmä ei suostunut palaamaan alas omin avuin, joten apuun hälytettiin pelastuslaitoksen työntekijät. Pelastuslaitoksen mukaan lehmä onnistuttiin siirtämään takaisin omalle puolelleen.

– Lehmät eivät lähtökohtaisesti kulje portaita, mutta toisaalta ne ovat uteliaita eläimiä ja tutkivat kyllä usein kaikki paikat, kommentoi ProAgria Keski-Pohjanmaan erityisasiantuntija Heidi Lahkonen tapausta Yle Uutisille.

Liinoilla ulos tiloista vedetyn lehmän ei tiedetä aiheuttaneen vahinkoja tilan toimistona toimivassa valvontahuoneessa. Eläin selvisi myös itse vahingoittumattomana aamuisesta seikkailustaan.