Ensirekisteröityjen autojen määrä laski hurjasti – taustalla Venäjän hyökkäys Ukrainaan

Autot Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomessa rekisteröitiin huhtikuussa 2022 huomattavasti vähemmän uusia henkilöautoja vuoden 2021 samaan ajankohtaan verrattuna. Uusia henkilöautoja rekisteröitiin 6 431 kappaletta, 27,3 prosenttia vähemmän viime vuoden huhtikuussa.

Autoalan Tiedotuskeskuksen mukaan uusia henkilöautoja on tänä vuonna rekisteröity yhteensä 28 163. Määrä on 23,5 vähemmän kuin tammi-helmikuussa 2021.

Ilmiön taustalla on Autoalan Tiedotuskeskuksen mukaan komponenttipulan aiheuttama uusien autojen huono saatavuus. Komponenttipula on vain pahentunut Venäjän hyökättyä Ukrainaan. Uusien autojen tilauskannat ovat kasvaneet lähes puolen vuoden rekisteröintejä vastaavaan tasoon, kun tilauskanta on yleensä noin kahden kuukauden rekisteröintien mittaluokkaa.

Huhtikuussa ensirekisteröidyistä henkilöautoista 12,1 prosenttia oli täyssähköautoja ja 18,5 prosenttia ladattavia hybridejä. Dieselautojen osuus oli 9,4 prosenttia.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.