Qantas aikoo aloittaa suorat lennot Lontoosta Sydneyyn – kesto peräti 20 tuntia

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Lontoosta Sydneyhin ja takaisin päästään tulevaisuudessa matkustamaan suorilla lennoilla. Australialainen lentoyhtiö Qantas on ilmoittanut aloittavansa kaupunkien väliset jatkuvat lennot vuoden 2025 loppuun mennessä.

Qantas on tilannut Airbus-lentokonevalmsitajalta yhteensä 12. A350-1000-konetta Project Sunrise -nimellä tunnettua hanketta varten. Lentoyhtiön mukaan koneet kykenevät lentämään Australiasta mihin tahansa maailman kaupunkiin 25 prosenttia aikaisempia malleja polttoainetehokkaammin. Koneisiin mahtuu kerralla 238 matkustajaa.

Lento Lontoon ja Sydneyn välillä kestää noin 20 tuntia, mikä tekee siitä maailman pisimmän kaupallisen lennon. Uusissa koneissa on Qantasin mukaan enemmän liikkumatilaa matkustajille, minkä pitäisi helpottaa matkantekoa. Qantas kokeili Lontoon ja Sydneyn välisiä suoria kaupallisia lentoja jo vuonna 2019. Lennot oli määrä aloittaa vuonna 2023, mutta koronapandemia muutti suunnitelmia.