Helsingissä aloittaa sähköpotkulautojen pysäköintipartio

Matkailu · Terhi Piiroinen

Helsinkiin tulee pysäköintipartioita, jotka pitävät huolen siitä, että sähköpotkulaudat pysäköidään oikein. Hankkeen tarkoituksena on lisätä sähköpotkulautojen saavutettavuutta, turvallisuutta, käytettävyyttä ja samalla luoda työpaikkoja uusille tulokkaille.

Pysäköintipartiot ovat jo toiminnassa Ruotsin suurimmissa kaupungeissa ja ne pysäköivät uudelleen satojatuhansia lautoja kuukausittain. Toiminnan tarkoituksena on parantaa esteettömyyttä ja turvallisuutta ja kannustaa käyttäjiä pysäköimään oikein. Pääpaino toiminnassa on Helsingin keskustassa, missä liikkuu paljon ihmisiä ja missä aloitteella on näin suurin vaikutus.

– Tämä on konkreettinen teko, jolla voimme lisätä yhteistä turvallisuutta ja samalla vaikuttaa työmarkkinoiden ulkopuolelle jääneiden ihmisten työllistymiseen yhteistyössä Just Arrivedin kanssa, hankkeen koordinoiman Nordic Micromobility Association (NMA) -järjestön puheenjohtaja Dan Nerén sanoo.

Pysäköintipartio aloittaa toimintansa Helsingissä 4. toukokuuta. Sähköpotkulautayritysten toimialajärjestö NMA:n aktiivisia jäseniä Helsingissä ovat Bird, Dott, Lime, Tier ja Voi.