Hotelliketju panostaa nukkumiseen: painopeitot, uniseerumit ja hyvää unta tukevat rentoutusharjoitukset

Matkailu · Terhi Piiroinen

Hotellioperaattori Primehotels lanseeraa kahdessa uudessa hotellissaan Hotel Mestarissa ja Hotel AX:ssä uuden unikonseptin, jonka tarkoituksena on auttaa hotellivieraita nauttimaan hyvästä levosta ja unesta. Unen on todettu monissa tutkimuksissa olevan yksi tärkeimmistä ihmisen hyvinvoinnin tukipilareista, minkä vuoksi siihen on haluttu panostaa.

Prime Sleep -unikonsepti on luotu yhteistyössä Terveystalon kanssa. Terveystalon unihäiriöihin ja unettomuuteen erikoistunut työterveyspsykologi Nina Nicklén on ollut konsultoimassa siitä, millä eri tavoilla hyvää unea voi tukea tai kehon ja mielen saa rentoutumaan.

– Hyvä uni on terveytemme ja hyvinvointimme avaintekijä. Unen aikana elimistö palautuu rasituksesta, hermoston toiminta tasapainottuu ja vastustuskyky vahvistuu. Uni on siis välttämätöntä huolto- ja palautumisaikaa aivoille, jolloin aivot muun muassa lajittelevat tietoa päivän tapahtumista ja jäsentävät niitä ymmärrettäviksi kokonaisuuksiksi, Nicklén kertoo ja jatkaa:

– Hyvin nukuttu yö pitää mielialan tasaisena, vähentää stressiä, ärtyneisyyttä ja vaikuttaa elimistön hyvinvointiin, kuten fyysiseen kuntoon, motorisiin taitoihin ja reaktiokykyyn. Keskustelut hyvien yöunien merkityksestä eivät siis todellakaan ole pelkkää sanahelinää.

Hotellin unikonsepti muodostuu erilaisista palveluvalikoimista. Petivaatteiden ja muiden unitarvikkeiden valikoimasta voi valita untuvatyynyn sijaan napakamman kuitutyynyn tai profiloidun tyynyn, tai vaihtaa untuvapeiton painopeittoon. Valikoimasta löytyy lisäksi silmälaput, korvatulpat ja unisukat. Vieraat voivat rauhoittumisen tueksi tilata hotellihuoneeseensa uniseerumin, tyynytuoksun ja rentoutus- ja läsnäoloäänitteen.