US: 17-vuotiaiden öinen autoilu aiotaan kieltää

Autot Viihdeuutiset · Tim Isokivi

17-vuotiaiden öinen autoilu aiotaan kieltää. Tarkoituksena on ehkäistä nuorten kuljettajien onnettomuuksia, joissa korostuvat yöaikaiset kolarit. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Uutissuomalainen.

Liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakan mukaan hallituksen on määrä antaa lakiesitys kiellosta torstaina 5. toukokuuta. Esityksen mukaan B-luokan ajokortin omistava 17-vuotias ei saisi ajaa henkilöautolla puolen yön ja aamuviiden välillä. Kielto olisi voimassa kaikkina viikonpäivinä.

Toinen rajoitus koskee 17-vuotiaan nuoren ajaman auton matkustajamäärää, joka rajattaisiin kuljettajan lisäksi yhteen henkilöön. Jatkossa 17-vuotiaat saisivat B-luokan ajokortin ilman tarveharkintaa, ja siihen riittäisi vanhemmilta saatu suostumus.

Lakiluonnoksen aikarajoitus koski alun perin vain lauantaita ja sunnuntaita. Harakan mukaan esitystä muutettiin, sillä nuoret ajavat kesäisin kaikkina viikonpäivinä. Lakimuutosten on tarkoitus tulla voimaan lokakuussa.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.