Jättiterassia ei avatakaan Helsinkiin – toreille pienempiä yhteisterasseja

Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomalaiskaupunkien keskustoihin on kuluvina kesinä noussut suuria yhteisterasseja. Helsingissä jättiterassia ei kuitenkaan tänä vuonna nähdä vastoin aikaisempia suunnitelmia.

Helsingin Kaupunkitilat Oy kartoitti Hietalahden torin mahdollisuutta toimia yhteisterassina tulevana kesänä. Terassihankkeen operaattoriehdokkaiden kanssa ei kuitenkaan löydetty vastuiden, kustannusten ja riskien jakautumisen mallia. Yhden jättiterassin sijaan Helsingin eri toreille nousee useita pienempiä yrittäjävetoisia yhteisterasseja.

– Esimerkiksi Töölön torille ja Havis Amandan aukiolle tulee ensi kesäksi terassitoimintaa lähialueiden ravintoloitsijoiden toimesta. Myös Hietalahden torista tulee mahdollisesti kesäinen ravintolakeidas, mutta hieman pienemmässä mittakaavassa kuin alun perin oli ajateltu, Helsingin Kaupunkitilat Oy:n toimitusjohtaja Peggy Bauer kertoo.

Jättiterassi toteutettiin vuonna 2020 Senaatintorilla ja vuonna 2021 Kasarmitorilla. Terassikokeilut ovat keränneet kiitosta, mutta osin tänä vuonna enemmän yrittäjävetoiseksi suunniteltu jättiterassi ei tänä vuonna toteutunut osittain aikataulusyistä. Haasteeksi muodostui muun muassa torialueiden hankala infrastruktuuri.