91-vuotias äiti ei halua lahjoja äitienpäivänä: ”Tärkeintä että tulevat käymään”

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Sunnuntaina koittava äitienpäivä asettaa taas lapsensa synnyttäneet juhlavaan asemaan. Iäkkäämmät isoäidit kaipaavat lahjojen sijaan läsnäoloa. Heille tärkeintä on se, että saavat viettää aikaa jälkikasvunsa kanssa.

– Lapsen kasvaminen, ja tietysti kasvun seuraaminen, on parasta äitiydessä, 91-vuotias Leena Esperi Hoivakoti Vanhalinnasta sanoo.

Leena kertoo olevansa läheinen poikansa kanssa. Juha käy häntä katsomassa niin usein kuin töiltään ehtii. Äitiydessä haastavinta on ollut jäädä yksin lapsen kanssa aviopuolison kuoleman jälkeen. Hän liikuttuu kyyneliin. Leena toteaa kuitenkin, ettei ole koskaan katunut äitiyttä, vaan äitiys on tehnyt hänet hyvin onnelliseksi.

– On ihanaa, että hän käy – eikä se ole mikään itsestäänselvyys. Hän on aina ollut helppo lapsi, ei koskaan vaikeuksissa. Hän on tuottanut minulle paljon iloa. Elämä ei olisi mitään ilman poikaani ja tärkeintä on olla vain yhdessä.

– Elämä on lyhyt. Parasta on, kun saa olla toisen ihmisen lähellä.