Finnair kuljetti huhtikuussa 680 300 matkustajaa – lennoista noin 80 prosenttia oli aikataulussa

Matkailu · Terhi Piiroinen

Finnair kuljetti huhtikuussa 680.300 matkustajaa eli 740,4 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten. Koronarajoitukset vaikuttavat kuitenkin edelleen. Lisäsi Venäjän ilmatilan sulkeminen näkyy Aasian matkailussa.

Finnair aloitti tauon jälkeen Pohjois-Amerikan-matkustajalennot. Viime vuonna yhtiö operoi ainoastaan New Yorkin -reitillä maaliskuussa 2021, kun taas huhtikuussa 2022 Finnair operoi moniin kohteisiin Yhdysvalloissa niin Suomesta kuin Ruotsistakin. Finnairin lennoista 81,0 prosenttia saapui huhtikuussa aikataulussa.

Venäjän ilmatila sulkeutui Ukrainan sotaa seuranneiden vastapakotteiden takia helmikuun lopussa, mikä johti reitti- ja vuoroperuutuksiin Aasian-liikenteessä. Koska Finnair kuitenkin pystyi jatkamaan suurinta osaa Aasian-lennoistaan pidemmistä lentoreiteistä huolimatta vahvan rahtikysynnän tukemana, ilmatilan sulun negatiivinen vaikutus Aasian jo pandemian heikentämiin matkustajaliikennelukuihin pysyi maltillisena huhtikuussa.