Maastopalo syttyi erikoisella tavalla Kangasalla – syynä renkaan puhkeaminen

Ohhoh! · Tim Isokivi

Laajalle alueelle leviävät tulipalot voivat syttyä pienistä ja merkityksettömiltä vaikuttavista syistä. Perjantaina 6. toukokuuta Pirkanmaan Kangasalla sammutettiin auton renkaan puhkeamisesta aiheutunut maastopalo.

Pirkanmaan pelastuslaitos sai kello 12:08 hälytyksen Kangasalla syttyneestä maastopalosta. Palo oli saanut alkunsa Sahalanhdentietä kulkeneen auton renkaan puhjettua. Sen seurauksena maastoon oli lentänyt kipinä, joka synnytti tulipalon.

Autoilija oli onneksi huomannut syttyneen palon ja suorittanut alkusammutuksen. Paikalle hälytetty pelastuslaitos varmisti palon sammuneen, ja henkilövahingoilta vältyttiin. Pirkanmaan pelastuslaitos luokitteli maastopalon keskisuureksi.

Kyseessä oli jo toinen maastopalo Kangasalla lyhyen ajan sisään. 4. toukokuuta pelastuslaitos hälytettiin sammuttamaan noin 100 neliömetrin alueelle levinnyttä paloa, joka sai alkunsa nuotiosta.