WhatsApp uudistuu – uusia ominaisuuksia mukaan

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Facebookin emoyhtiö Metan omistamaan WhatsAppiin on tulossa uusia ominaisuuksia. Jatkossa pikaviestisovelluksessa voi esimerkiksi reagoida vastaanotettuihin viesteihin Facebookista tutulla tavalla.

WhatsAppin näkyvin uudistus on emojireaktioiden saapuminen sovellukseen. Jatkossa viesteille voi antaa esimerkiksi peukkuemojin tykkäyksen merkiksi samaan tapaan kuin Metan somealustoilla. Alkuun käyttöön tulee muutamia valittuja emojeita, kuten sydän, nauru ja peukku.

WhatsAppin toinen uudistus koskee tiedostojen jakamista alustalla. Aikaisemmin sovelluksessa oli mahdollista jakaa enintään 100 megatavun kokoisia viestejä. Uudistuksen myötä käyttäjät voivat jakaa toisilleen jopa kahden gigatavun kokoisia tiedostoja.

Myös ryhmäkeskustelujen osallistujien maksimimäärä tulee kasvamaan. Lähitulevaisuudessa keskusteluun voi osallistua enimmillään 512 henkilöä aikaisemman 256 sijaan. Uudistukset saapuvat WhatsApp-käyttäjille lähiviikkojen aikana.