Näin pääset vaikeasta erosta itse yli – muista nämä 4 asiaa

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Erosta toipuminen on aina kummallekin osapuolelle vaikeaa aikaa. Mikäli joutuu itse eron yllättämäksi ja toisen jättämäksi, erosta toipuminen voi olla entistä vaikeampaa. Jätetyksi tulemisen jälkeen henkilön itsetunto voi vaipua hyvin alas ja hän voi tuntea itsensä masentuneeksi.

Erityisen vaikeaa ero voi olla osapuolelle, joka haluaisi olla entisen kumppaninsa kanssa puheväleissä ja selvittää mieltä kaihertavat asiat erossa. Jotkut käsittelevät eron katkaisemalla välit entiseen kumppaniin kerralla ikuisiksi ajoiksi. Tällöin toipumisprosessi toiselle voi olla haastavampi, mutta ei mahdoton.

Poosh-hyvinvointisivusto jakoi neljä hyvää neuvoa, joiden avulla eroa voi käsitellä yksin.

1. Salli kaikki tunteetSalli itsellesi kunnon itkut ja sure yhden elämänvaiheen päättymistä.

2. Hyväksy se, että et saa haluamaasi eroaMoni eronnut ja jätetty jää haaveilemaan tilanteesta, jossa hän pääsee vielä kerran keskustelemaan asiat halki entisen kumppanin kanssa. Osa voi jopa nähdä jo mielessään tilanteen, jossa ex-rakas tajuaa virheensä ja pyytää anteeksi juuri niillä sanoilla, jotka jätetty haluaa kuulla. Näin harvemmin tapahtuu, minkä vuoksi eron jälkeen kannattaakin ensitöikseen tulla sinuiksi sen kanssa, että ero ei enää muunlaiseksi muutu.

3. Älä anna eron määritellä sinuaOlet edelleen sama ihminen. Et ole jätetty tai eronnut vaan henkilö, jonka ihmisarvo ei ole muuttunut eroa edeltävistä onnellisista vuosista mihinkään. Ero on osa menneisyyttäsi ja historiaasi, mutta älä ala elämään sen mukaan tulevaisuuttasi.

4. Etsi positiivinen asenneKun kaikki suru ja negatiiviset tunteet on käsitelty, yritä löytää positiivinen asenne ja ilo elämääsi takaisin. Toinen vaihtoehto on jatkaa kärsimystä, mutta se ei auta ketään.