Miinoja etsivä ukrainalaiskoira sai kunniamitalin presidentiltä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Sankarikoira Patron on saanut merkittävän tunnustuksen. Räjähteitä ja ertyisesti miinoja etsivät ukrainalainen jackrussellinterrieri on saanut Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyin myöntämän mitalin.

Zelenskyi antoi mitalin Patronille ja tämän omistajalle sunnuntaina. Kievissä järjestettyyn mitalitilaisuuteen osallistui The New York Times -lehden mukaan myös Kanadan pääministeri Justin Trudeau. Tilaisuudessa innokkaasti häntäänsä heiluttanut ja haukkunut koira herätti ihastusta paikalla olleessa yleisössä.

Patronin on kerrottu löytäneen yli 200 räjähdettä Ukrainassa helmikuusta lähtien. Kaksivuotias koira, jonka nimi tarkoittaa patruunaa tai ammusta, etsii räjähteitä pääasiassa Tšernihivin alueella. Patronista on sittemmin tullut ukrainan hätätilaministeriön kansainvälisesti tunnettu maskotti.